Als laatste bericht van dit blog wil ik vertellen hoe ik deze opdracht heb beleefd.
Het blijkt dat drie uur per logo niet erg veel is om gericht onderzoek te doen, een perfect eerste ontwerp te maken of een ultieme creatie te creëren. Toch was dat ook niet het doel van de VSP-opdracht. Het doel voor mij was om mijn Photoshop en Illustrator vaardigheden te verbeteren en ik vind dat dit aardig is gelukt. Mijn pentool behandeling is enorm verbeterd en tijdens het ontwerpen ben ik vele nieuwe dingen tegengekomen, waarvan ik eerst niet wist dat ze er waren. Enkele voorbeelden waren de mogelijkheid om letters om te vormen, de filters die dus ook in Illustrator aanwezig waren en het alignen van elementen met de shift- en alt-toets.
Daarnaast was dit ook een goede oefening in het maken van iets vanuit een ontwerp en niet vanuit een gedachte. Door vooraf te bepalen hoe een ontwerp er (ongeveer) uit moet zien, kon ik oefenen met iets maken aan de hand van een voorbeeld. Dat is iets wat ik in de werkelijkheid ook veel zal tegenkomen, dus dat vind ik erg belangrijk.
Als laatste: om illustraties te creëren gebruik ik liever illustrator, vandaar dat dit programma meer gebruikt is. De Photoshop logo's (FC Twente, Ajax, NAC, PSV (eerste logo) en Feyenoord zijn daardoor anders dan de andere. Ik heb echter bewust voor wat meer creatie gekozen en iets minder "logo".
Als laatste nog een link naar het bestand met de tijd die er besteed is per club (als schematisch ingestelde autist, houd ik dit graag bij): link
Geen opmerkingen:
Een reactie posten